KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okulumuz Rehberlik Servisi ve Okul Rehber Öğretmeni Muhterem PEKER tarafından pansiyon öğrencilerimize “Siber Zorbalık" konusunda sunum yapıldı.

Nis

Kütahya İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar KARGIOĞLU hocamız pansiyonda kalan ve okulumuzda eğitim öğretim gören öğrencilerimize "YARDIMSEVERLİK" konusu hakkında sunum yaparak, öğrencilerimizle hediye takdim etti.

PANSİYON ÖĞRENCİLERMİZİN DESTEKLERİYLE PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR ETKİNLİKLERİMİZ;

·         Mahallemizdeki ihtiyaç sahibi aileler için kumanya paketleri hazırlandı.

·         Filistinli kardeşlerimiz için  “Yardım Faaliyeti” programı düzenlenerek yardım toplanmıştır.

·         Deprem de zaran gören ve kardeş okulumuz olan Adıyaman Besni Anadolu İmam Hatip Lisesi  için “Sadaka Kutusu” oluşturulmuştur.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy'un anısını ve İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığını anlatan "AKİF" filmini pansiyon öğrencilerimizle birlikte izledik.

Mrt

Pansiyon öğrencilerimizle Kütahya Müftülüğü Manevi Danışmanı Hüseyin KAYGISIZ hocamızla VATAN SEVGİSİ konulu sohbetimizi gerçekleştirdik.

Sohbetimizin temel konusu "Allah Teâlâ'dan bütün kalbiyle şehitlik dileyen bir kimse, yatağında ölse bile, Allah ona şehitlik mertebesine ulaştırır."

Hz.Muhammed (SAV) (Müslim)

Ramazan Ayı Faaliyetlerimiz...

·         Ramazan ayı vesilesiyle öğrencilerimize Ramazan Şerbeti ve Kurabiye İkramı yapıldı.

·         Pansiyon ve okul koridorlarında “Ramazan Köşeleri” oluşturuldu.

·         Pansiyon öğrencilerimize “Oruç Rehberi Broşürü” dağıtıldı.

·         46 öğrencimiz Kütahyamızda ki camilerde mukabele okumaya başlandı.

·         Pansiyon İftar programıyla öğrenci ve öğretmen buluşmaları gerçekleştirildi.

Mrt

Pansiyon öğrencilerimize PDR Uzmanı Muhterem PEKER tarafından “Zaman Yönetimi” ile ilgili sunum yapıldı.

Öğrencilerimize;

·         *  "zaman nedir,

·         *   zaman tuzakları nelerdir,

·         *   zamanı kullanırken öncelikler nasıl olmalıdır." gibi konular hakkında bilgi verildi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü bu yıl 108. Yılında. okulumuz pansiyon öğrencilerinin  katılımıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatan toprağını kanlarıyla sulayan şehitlerimiz,"Çanakkale Geçilmez" dedirten ecdadımız saygıyla yad edilmiştir.

Mrt

Okulumuz pansiyonunda kalan öğrencilerimize "Sağlıklı Yaşam, Teknoloji Bağımlılığı " konuları hakkında eğitim verildi.

Okul rehber öğretmenimiz Muhterem PEKER tarafından öğrencilerimize rehberlik çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalarda Yeşilay tarafından hazırlanan bağımlılık ile ilgili video ve görsellerden yararlanılmış, Teknoloji bağımlılığının zararları bahsedilmiştir.

Mrt

* Kulüp Öğretmenlerimiz Nuray AYDIN ve Kübra KULLUK hocalarımızın koordinatörlüğünde ve pansiyon öğrencilerimizle birlikte İdlib  Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Yılmaz'ın ailesini ziyaret ettik. Mekanı cennet olsun.

* Hava Şehitliğimizi şehitlerimizin kabirleri başında Kuran-ı Kerim okuduk.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü nedeniyle pansiyon öğrencilerimizin katılımıyla Çok Amaçlı Salonumuzda tören yapıldı.

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

RAMAZAN AYI MUKABELE  OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZ - ORTAOKUL

RAMAZAN AYI MUKABELE  OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZ -LİSE

Şbt

Kütahya Genç Ensar Şube Başkanı ve aynı zamanda Dumlupınar Üniversitesi Tarih bölümü mezunu Oğuzhan İNCE  okulumuz pansiyon öğrencileriyle HAYALLERİMİN KANATLARINDA SORUMLULUKLAR “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. (Necm, 39)  ayetİ kerimesi üzerine sohbet ederek, hasbihal ettiler.

Şbt

Pansiyon öğrencilerimizle Müzik ve Sanat Performans Sergileme Etkinliği düzenledik.

Etkinliğin amacı; öğrencilerin başarı, özgüven ve sosyalleşme konularında performanslarına katkı sağlanması ve öğrencilere değerler eğitimi bünyesinde milli ve manevi değerlerimizin anlatılması, olumlu davranışlar kazandırılmasıdır.